H i s t o r i e

 

Peter Scherf heeft praktisch zijn hele werkzame leven besteed aan het vervoeren van personen
Het begon al in dienst waar hij in een manschappen rupsvoertuig (AMX) soldaten naar het
(gelukkig) denkbare front moest vervoeren,na zijn diensttijd enige tijd als chauffeur van de ambassadeur van Nigeria gewerkt,waarna hij in 1976 als taxichauffeur aan de slag ging bij de toenmalige firma “TAS altijd service”.
Vervolgens in dienst getreden bij de firma “ten Berge” waar hij op nieuw kennis maakte met het vip vervoer en in latere instantie met het gehandicapten vervoer.

Dit werk beviel hem zo goed dat hij besloot hier in verder te gaan en behaalde in de avonduren zijn middenstand diploma en de benodigde Vakbekwaamheids diploma’s (VAM,vakbekwaamheid en SEP,personenvervoer).
In 1980 is hij zijn eigen taxibedrijfje begonnen met een mercedes 200D


Hij is altijd in het gehandicapten vervoer werkzaam gebleven voor de toenmalige Steinmetz stichting, nu Middin, bij de dagbehandeling als free lance ondernemer.
Toen werd een eventuele rolstoel nog ingeklapt en in de kofferbak van de taxi gelegd. In 1985 begon hij al “groter” te denken en schafte hij een Renault Espace aan.

Voor die tijd een hele vreemde taxi waar door het publiek raar tegen aan gekeken werd, maar er konden 6 personen mee vervoerd worden.
In 1987 was hij heel nauw betrokken bij de oprichting van de Haagsche City Tax, een groep Haagse taxi ondernemers die de service en dienstverlening heel hoog in het vaandel geschreven hadden. Hij zette daar onder meer de meldkamer op poten ,maar bleef ook al die tijd als chauffeur werkzaam.
Bij het gehandicapten vervoer kwamen van liever lede steeds meer elektrische rolstoelen ter vervanging van de inklapbare rolstoelen, dit was inherent aan de moderne tijd, dus in 1997 kocht hij zijn eerste rolstoelbus. Kort daarna kwam de tweede bus en werd de laatste straattaxi van de hand gedaan. Hij ging hij zich meer en meer specialiseren in het groeps en rolstoelbus vervoer in de Haagse regio.

Inmiddels zijn we beland in 2003, waarin het bedrijfspand aan de Roemer Visscherstraat werd betrokken en waar nu in 2015, 8 rolstoelbussen met de herkenbare zwart/witte blokband rondrijden in Den Haag en soms ver daar buiten.

 

“Peter Scherf” is daarmee uitgegroeid tot een compleet gehandicapten en groeps vervoers bedrijfje dat service en dienstverlening nog steeds nadrukkelijk handhaaft.